سید رضا شهرستانی عضو پیشین هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در گفتگوی اختصاصی با پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴ گفت: در سال ۹۹ ما تولید ۳۰ میلیون تنی فولاد را داشتیم و برای سال ۱۴۰۰ نیز برنامه تولید ۳۴ میلیون تن مدنظر بود اما متاسفانه زیر ۲۸ میلیون تن فولاد تولید شد و امسال هم برنامه تولید ۳۸ میلیون تن فولاد مورد توجه بود که متاسفانه به نظر می رسد این عدد به زیر ۳۴ میلیون تن برسد.
ضرورت خود تامین شدن فولادیها در بخش تامین انرژی
وی در خصوص این افت تولید افزود: قطعی برق و گاز آسیبهای بسیاری را به صنعت فولاد کشور وارد ساخت بنابراین فولادیها باید برای تولید بدون دغدغه به سمت خود تامین شدن در بخش انرژی حرکت کنند، به این صورت که فولادیها با شرکتهای برق منطقهای استان خودشان و توانیر برای افزایش راندمان نیروگاهها وارد عمل شوند و همچنین از سوی دیگر در بخش نیروگاههای سیکل ترکیبی، برای تکمیل کردن نیروگاهها و بهره مندی از انرژی های نوین (خورشیدی و بادی ) سرمایه گذاری کنند.
این صاحب نظر صنعت فولاد کشور در خصوص تامین گاز برای تولید فولاد نیز گفت: شرکتهای تولیدی باید بر اساس توافقاتی به سمت اکتشاف میادین گازی و استخراج از آنها نیز حرکت کنند زیرا تامین گاز و حتی آب هم چالشهای بزرگی به شمار میروند.
اساسیترین راهبرد فولادیها در سال جدید باید توسعه صادرات باشد
شهرستانی در ادامه به کاهش میزان صادرات محصولات فولادی پرداخت و اظهار داشت: ایجاد تعرفههای غیرمنتظره برای صادرات محصولات فولادی سبب شد بازارهای هدف که به سختی شناسایی شدند، از دست بدهیم و سایر کشورها بازارهای ما را با اعمال تخفیفات گوناگون قبضه کنند، بنابراین بنده اعتقاد دارم با توجه به اینکه سرانه مصرف فولاد داخل مشخص است و تغییر چندانی نمیکند، اساسیترین راهبرد فولادیها در سال جدید باید توسعه صادرات باشد.
وی اضافه کرد: در زمینه تولید محصولات فولادی در برخی از بخشها، مازاد و بعضاً هم کسری وجود دارد لذا نباید به هنگام صادرات، نسخه پیچی واحدی برای همه محصولات فولادی اجرایی شود و ارزش آفرینی صادراتی تحت الشعاع قرار بگیرد.
استراتژی تولید محصول در سال جدید، بر مدار فولادهای آلیاژی توسعه یابد
عضو پیشین انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در خصوص اهمیت تولید فولادهای آلیاژی گفت: کشورهای مختلف به سمت تولید این محصولات که وزن کمتر، استقامت بیشتر و ارزش افزوده بالایی دارند، حرکت کردند و بنابراین در سال جدید نیاز است استراتژی تولید محصول به این سمت سوق داده شود.
شهرستانی در خصوص مقوله اکتشاف و اهمیت تامین پایدار مواد اولیه تولید فولاد نیز بیان کرد: تعامل وزارت خارجه با کشورهای مختلف و به ویژه افغانستان که همجوار ایران است و ذخائر معدنی آن بالای ۷ میلیارد تن میباشد، در زمینه تامین مواد اولیه بسیار تاثیرگذار است بنابراین به موازات اکتشافات در داخل در داخل کشور چنین رویکردهایی پیشنهاد میشود.
انتهای پیام/