کد خبر: 1080404
صنعت
در دبيرخانه ستاد راهبری صنعت فولاد كشور

صدور مجوزهای جدید صنعت فولاد بررسی شد

در چهارمين جلسه دبيرخانه ستاد راهبری صنعت فولاد كشور موضوع شرايط جديد صدور مجوزهای فولادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، در چهارمین جلسه دبیرخانه ستاد راهبری صنعت فولاد کشور موضوع شرایط جدید صدور مجوزهای فولادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پیشنهادهای دریافتی به دبیرخانه این ستاد مطرح شد و حضار در جلسه، نسبت به موارد پیشنهاد شده به بحث و بررسی پرداختند.

بنا به این گزارش با توجه به محدویت های مواد اولیه در زنجیره فولاد و برای جلوگیری از هدر رفت سرمایه های ملی موضوع تعیین شرایط برای صدور مجوز واحدهای فولادی جدید در استان ها در دستور کار دبیرخانه ستاد راهبری فولاد کشور قرار گرفت تا در یک جمع بندی از پیشنهادات فعالین زنجیره فولاد  طرحی برای ارائه به ستاد مرکزی راهبری صنعت  فولاد کشور تهیه شود.

در ابتدای این جلسه محمدآقاجانلو دبیر ستاد راهبری صنعت فولاد کشور با بیان این نکته که ساماندهی صدور مجوزهای فولادی برای واحدهای جدید در استان ها یک تکلیف اساسی و بنیادی است اظهار داشت : همانگونه که همگان می دانند در شرایط کنونی این مهم با توجه به وضعیت حاکم بر صنعت فولاد و در نظرگرفتن سند چشم انداز و طرح جامع فولاد کشور یک ضرورت است تا بتوانیم سرمایه گذاران را به سمت صنایع دیگر و یا صنایع پایین دستی صنعت فولاد کشورهدایت کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران خاطر نشان ساخت پروانه های صادره قبلی و فعلی با توجه به ظرفیت ۵۵میلیون تنی پیش بینی شده کفاف کشور را می دهد ، ولی محدویت های مواد اولیه و مشکلات انرژی های سه گانه ما را بر آن داشته است تا نگذاریم سرمایه های ملی در جاهایی هزینه شود که صرفه اقتصادی برای سرمایه گذاران و کشور ندارد.

آقاجانلو از حضار خواست که پیشنهادات رسیده را با دقت بررسی و هدفگذاری کنند چرا که در برابر جامعه سرمایه گذاران و آیندگان مسئولیت داریم و توسعه را به صورت همه جانبه گسترش دهیم.

در ادامه این نشست سمیه خلوصی مدیریت نظارت راهبردی سازمان ایمیدرو با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای فعالین صنعت فولاد در زمینه تامین مواد اولیه و انرژی گفت: در شرایط کنونی مواد اولیه موجود در کشور کفاف تولیدکنندگان فعلی را نمی دهد و سرمایه گذاران باید با وضعیت و شرایط و محدودیت های موجود آشنا شوند.

وی افزود: هم سرمایه گذاران و همه مسئولین استانی باید درک صحیحی از این شرایط پیدا کنند و دچار فضای احساسی نشوند و با وسواس بیشتری به این وضعیت نگاه کنند تا در سرمایه گذاری شان دچار ضرر و زیان نشوند.

بنا به این گزارش جدیدی نماینده سازمان زمین شناسی کشور با تشریح وضعیت اکتشافات معادن سنگ آهن و محدودیت در میزان استخراج این ماده اولیه و نیاز به ایجاد شرایط در اکتشافات گفت: به دلیل نبود امکانات فنی و ماشین آلات حفاری عملا استخراج سنگ آهن در عمق زمین میسر نیست و مواد اولیه فعلی نیز طبق طرح جامع فولاد کشور برای یک بازه زمانی کوتاه مدت قابل مصرف است و به همین خاطر وارد شدن واحدهای دیگر در این زنجیره در اوضاع و احوال کنونی به صلاح نیست.

جدیدی با مطرح کردن این موضوع که تمام واحدهای فعلی فولادی در ایران مرکزی متمرکز شده است افزود: در حال حاضر واحدهایی که به صدور مجوز نیاز دارند باید به سمت سواحل کشور هدایت شوند تا به یک توسعه سواحلی برسیم و دسترسی به بازارهای صادراتی نیز برایشان میسر شود.

حسنوند کارشناس مدیریت امور معدنی وزارت صمت در این نشست با توجه به نحوه صدور مجوزهای فولادی در استان ها اظهارداشت برای ما هم تامین منابع انرژی واحدهای فولادی یک دغدغه است و به همین خاطر از متقاضیان جدید به صورت مکتوب تعهد می گیریم که وزارت صمت با توجه به محدویت های مواد اولیه و انرژی های سه گانه هیچ مسئولیتی در قبال تامین این موارد برای آن ها را ندارد و خودشان باید از طریق معادن جدید و یا احداث نیروگاه های برقی و تامین گاز از وزارت نفت نیازهای خودشان را مرتفع نمایند.

خلیفه سلطانی نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز طی سخنانی بر ساماندهی صدور مجوزات جدید واحدهای فولادی تاکید کرد و افزود : ما بعنوان نماینده تولیدکننده فولادی بخش خصوصی مصرانه خواهانیم که ستاد راهبری صنعت فولاد کشور هر چه سریعتر به این موضوع ورود کرده و این مهم را به تصویب برساند.

وی افزود: درحال حاضر ما در بخش خصوصی با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم و نمی توانیم پاسخگوی اعضا در خصوص محدویت های موجود باشیم و سرمایه گذاران جدید باید بدانند امکان تامین مواد اولیه لازم برای واحدهای جدید در این شرایط واقعا وجود ندارد و نباید سرمایه های خود را تا اطلاع ثانوی وارد این عرصه نمایند و متضرر شوند.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان آهن و فولاد در پایان خاطر نشان ساخت ، امیدوارم که این موضوع هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود و سرمایه گذاران در جریان این موارد قرار بگیرند و از هدر رفت سرمایه هایشان جلوگیری کنند.

احمد احمدی مدیر برنامه ریزی و مطالعات راهبردی شرکت ملی فولاد ایران نیز در این نشست در خصوص پیشنهادات رسیده به دبیرخانه ستاد افزود: خوشبختانه با حضور فعال اعضاء و شرکت کنندگان پیشنهاد های کاربردی خوبی به دستمان رسیده که با جمع بندی آن ها می توانیم یک طرح مفید برای صنعت فولاد کشور تهیه و به ستاد ارائه شود.

وی گفت: پبشنهادهای رسیده در زمینه چگونگی شرایط صدور مجوز در زنجیره فولاد همه جانبه نگر هستند و با یک بررسی کلی می توانیم جزئیات فنی و تخصصی لازم برای صدور مجوزهای جدید را تبیین و به ستاد برای تصمیم گیری نهایی ارائه نماییم.

انتهای پیام/

خبر پیشین
پیشرفت فیزیکی فاز ۲ آهن اسفنجی بافت به ۷۵ درصد رسید
خبر بعدی
هوشمند سازی معادن ممکن است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین اخبار

پربازدیدها

اخبار پربازدید این ماه

فهرست