کد خبر: 1061202
صنعت
مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان:

نیاز ذوب آهن اصفهان به آب رودخانه با پروژه‌های در دست اقدام برطرف می‌شود

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان گفت: نیاز ذوب آهن اصفهان به آب رودخانه با پروژه‌هایی که در دست اقدام است تا چند سال آینده برطرف می‌شود.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، صنعت فولاد به عنوان یکی از بخش های پیشران اقتصاد کشور، به منظور تولید مستمر نیازمند زیرساخت های متنوعی است که یکی از مهمترین آنها تامین آب پایدار برای فرایند خط تولید کارخانجات است.
در این راستا ذوب آهن اصفهان در بخش خرید پساب شهرها و روستاهای مجاور کارخانه اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.
ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در این باره گفت: این شرکت در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و تامین آب مورد نیاز خط تولید کارخانه، بخشی از پساب زرین شهر به میزان ۶۰ لیتر بر ثانیه، پساب شهرهای فولاد شهر، ایمان شهر و ۱۱ روستای فلاورجان به میزان تقریبی ۳۵۰ لیتر بر ثانیه را خریداری کرد و در این راستا، دهم آذرماه سال ۹۸ قرارداد احداث تصفیه خانه این شرکت با گروه مپنا به صورت BOT منعقد گردید.
وی افزود: انتقال و تصفیه کلیه پساب‌های خریداری شده با تکمیل خطوط انتقال ورودی و خروجی و تصفیه خانه از برنامه های آینده ذوب آهن اصفهان در این زمینه محسوب می‌شود. همچنین در راستای کاهش مصرف آب در نیروگاه و بخش‌های مختلف تولیدی، مطالعات در حال تکمیل بوده و پروژه‌های تبدیل برج‌های خنک کننده انجام خواهد شد. این پساب عدم وابستگی به منابع آبی زاینده رود را به عنوان یک منبع آب پایدار برای خط تولید ذوب آهن اصفهان فراهم می آورد.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: با برنامه ریزی های صرفه جویی و استفاده از کلیه پساب‌های خریداری شده و پساب موجود کارخانه در ابتدا حدود ۳۵ درصد و تا چند سال آینده با اجرای پروژه ها، نیاز ذوب آهن به آب رودخانه مرتفع خواهد شد.
وحید مظهری مدیرعامل شرکت توسعه نوین آب مپنا نیز با اشاره به اینکه در قرارداد فعلی مجموع پساب و فاضلاب بخش بهداشتی به ظرفیت ۵۵۰ مترمکعب بر ساعت و بخش پساب صنعتی نیز ۳۰۰ مترمکعب بر ساعت است، به خبرنگار ما گفت: خروجی این تصفیه خانه آب نرم با سختی پایین تر از PPM ۱۰۰ و آب صنعتی با سختی پایین تر از PPM ۳۰۰ است که جهت مصارف صنعتی به ذوب آهن تحویل داده می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که از چه تکنولوژی‌هایی در این پروژه استفاده می شود، چنین گفت: گروه مپنا با تبادل اطلاعات و جلسات با واحد مهندسی کارخانه ذوب آهن متعهد گردید از پیشرفته ترین تکنولوژی‌های موجود در صنعت تصفیه آب و پساب استفاده نماید.
وی افزود: به عنوان مثال از تجهیز MBR (Membrane Bio Reactor) در بخش پیش تصفیه بهداشتی که بزرگترین ظرفیت  MBR استفاده شده در کشور و حتی در خاورمیانه است، در این پروژه استفاده شد. همچنین سیستم‌های ازن زنی فیلترهای مخصوص حذف روغن پیشرفته، تجهیز UF در بخش پیش تصفیه صنعتی و نهایتاً سیستم RO و POLISHING با تکنولوژی بالا در بخش تصفیه تکمیلی از جمله تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده شده در این پروژه محسوب می‌شوند که به دلیل طراحی حدود ۸۵ درصدی، از بالاترین ریکاوری تصفیه خانه‌های پساب در دنیا به شمار می‌رود.
مظهری اضافه کرد: در این پروژه علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های تولیدی ساخت داخل، تکنولوژی های پیشرفته نیز از معتبرترین برندهای دنیا خریداری گردید و امید است این بخش از تجهیزات که از خارج از کشور تامین شده‌اند با انتقال تکنولوژی، داخلی سازی شوند و شاهد رونق تولید و اشتغال در صنعت تصفیه آب و پساب باشیم.
این مقام مسئول برخی از مهمترین چالش های این پروژه را چنین عنوان کرد: با توجه به تغییر کیفیت پساب‌های ورودی در فصول مختلف سال در طراحی نیاز بود که آنالیز پساب ها در بازه‌های زمانی مورد نیاز پس از نمونه گیری مشخص و گزارش گردد لذا نتایج و گزارشات این نمونه گیری ها منجر به تغییراتی در طراحی و تجهیزات بکار رفته در تصفیه خانه شد که بررسی این موضوع و لحاظ نمودن تبعات آن، برنامه زمانبندی را تحت تاثیر قرار داد.
وی افزود: همچنین مشکلات مربوط به محدودیت های بین المللی و تحریم که این پروژه را از لحاظ زمانبندی تحت تاثیر قرار داد، تورم داخلی که این چند ساله به صورت غیر طبیعی وجود داشته و موجب افزایش هزینه گردید، شیوع بیماری کووید ۱۹ نیز از جمله چالش ها بود.
مدیرعامل شرکت توسعه نوین آب مپنا در خصوص زمان تقریبی بهره برداری از این پروژه نیز گفت: مدیرعامل گروه مپنا به صورت ویژه این پروژه را به صورت هفتگی پیگیری نموده و بازدید از روند اجرای کار داشته است و مطابق با برنامه ریزی انجام شده در فاز اول راه اندازی، بخش پیش تصفیه بهداشتی تا قبل از پایان سال جاری راه اندازی می گردد و در زمان کوتاهی نیز سایر بخش ها به بهره برداری می رسد.
انتهای پیام/
خبر پیشین
بازدید مشاور باشگاه گیتی‌پسند از باشگاه ذوب‌آهن
خبر بعدی
فولادسازی برای تولید شمش ۲۵۰ در ۳۶۰ آماده می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین اخبار

پربازدیدها

اخبار پربازدید این ماه

فهرست