به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران صبح سهشنبه ۱۹ دی ماه در برج میلاد تهران آغاز بکار کرد.
شرکتهای بزرگ معدنی و فولاد کشور در این رویداد ملی حضور فعالی دارند و به ارائه نیازها و فرصتهای بومیسازی و ساخت داخل، نیازهای فناورانه در زنجیره آهن و فولاد میپردازند.
فولاد مبارکه، فولاد خوزستان (فخوز)، ذوب آهن اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر (کگل)، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد)، هلدینگ میدکو، هلدینگ صنایع و معادن ماهان، گهرزمین (کگهر)، فولاد هرمزگان (هرمز)، آهن و فولاد ارفع،گروه ملی صنعتی فولاد ایران، فولاد آلیاژی ایران (فولاژ)، سنگ آهن مرکزی ایران، اپال پارسیان، صبا فولاد خلیج فارس، فولاد اکسین، جهان فولاد کرمانشاه و… در این رویداد تخصصی حضور دارند.
میز تعمیق ساخت داخل در پنجمین دوره این رویداد شامل تفاهم نامه ها و قراردادهای داخلی سازی قطعات، تجهیزات، دانش فنی و فرایندهای استراتژیک در فولاد و صنایع معدنی کشور میباشد که جزئیات آن به زودی توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اطلاع رسانی خواهد شد.
اهداء جایزه ملی فولاد ایران و تقدیر از سازندگان داخلی برتر با حضور مقامات و مسئولین به همراه رونمایی از دستاوردهای ساخت داخل و فناورانه زنجیره آهن و فولاد از دیگر برنامه های این جشنواره است.
گفتنی است، پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران،امروز سهشنبه (۱۹ دی ماه) در برج میلاد تهران آغاز شد و به مدت ۳ روز تا ۲۱ دی ماه ادامه خواهد داشت.
توسعه بومیسازی تکنولوژی در صنعت آهن و فولاد
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در افتتاحیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: جشنواره بومیسازی از ۶ سال پیش شروع شد و هر سال مطابق نظرسنجیها سطح کیفی بومیسازی ارتقا پیدا کرد. در هر دوره از جشنواره شاهد انعقاد قرارداد و تفاهمنامه های بسیاری هستیم. در این حوزه هم داخلیسازی و مهندسی معکوس و هم مهمتر از مورد اول، بومی سازی تکنولوژی داریم و احیایی مستقیم بهترین مثال آن است.
وی افزود: هم اکنون ۸۵ درصد از تامین داخلی است و شاید دو یا سه مورد همانند کک سوزنی نیاز به واردات داشته باشد و آن هم اقدا لازم برای رفع نیاز صورت گرفته است. البته برخی موارد از منظر اقتصادی توجیهی ندارد.
سبحانی اظهار کرد: جشنواره و نمایشگاههایی این چنینی کمک به شفافیت و رونمایی از تحولات بومیسازی دارد. از زمانی که اولین دوره نمایشگاه برگزار شد برخی از شرکتها قادر به پاسخگویی به مشتریان نبودند.
سهم فولاد ایران در عرصه جهانی قابل ارتقا است
محمد رضا موثقینیا، معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو در افتتاحیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران اظهار کرد: اگرچه توسعه خوبی را در زنجیره فولاد شاهد بودیم، اما این سهم در عرصه جهانی قابل ارتقا است. بومیسازی و خودکفایی فعلی بدون تحریم محقق نمیشد و آمارها حاکی از آن که ۱.۷ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی صورت گرفته است.
وی افزود: امید است بتوانیم از ظرفیت کامل زنجیره فولاد استفاده کنیم و گامی برای توسعه زنجیره فولاد برداریم تا سهم این صنعت در اقتصاد افزایش پیدا کند.
موثقینیا بیان کرد: در برنامه سال آینده دولت هموارسازی صورت گرفته تا فعالان صنعت فولاد بتوانند به بهترین نحوه به فعالیت خود مشغول باشند.
وی افزود: امروزه حدود ۱۰ درصد از فولاد خام تبدیل به فولادهایی آلیاژی میشود و امید است با توسعه شرکت های دانش بنیان به جذب نخبگان در صنعت فولاد و صنایع معدنی بپردازیم.
چهرههای تأثیرگذار توسعه بومیسازی زنجیره آهن و فولاد در سال ۱۴۰۲ معرفی شد
در افتتاحیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در برج میلاد از ۵ چهره تأثیرگذار توسعه بومیسازی، ساخت داخل و فناوری زنجیره آهن و فولاد تقدیر بعمل آمد.
مصطفی عطاییپور (معاون خرید فولاد مبارکه اصفهان)
مهدی نصر آزادانی (معاون سابق برنامهریزی و توسعه ذوب آهن اصفهان)
محمد مهدی شریف شادیله (مدیر فولادسازی فولاد خوزستان)
محمدحسین ثقفی (معاون برنامهریزی و توسعه ذوب آهن پاسارگاد)
سید محمد موسوی (معاون بهرهبرداری آهن و فولاد ارفع)
گرامیداشت “رجایی” در جشنواره ملی فولاد
در افتتاحیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در برج میلاد برگزار شد؛ یاد مهندس محمد رجایی (مدیرعامل اسبق فولاد مبارکه اصفهان و رئیس اسبق هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران) به عنوان یکی از چهرههای بنیانگذار بومیسازی در صنعت فولاد گرامی داشته شد.