به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، محمد مهدی طهرانچی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما در ایران مسیر را اشتباه رفتهایم و دانشجو بدون آشنایی با واقعیتهای بازار کار، تنها از نظر تئوریک به مرحله کارشناسی میرسد و سپس او را به مقطع کارشناسی ارشد هدایت و یک نیروی متخصص را در حالی وارد بازار کار می کنیم که بخش صنعت حاضر به استخدام چنین نیروی گرانی نیست.
وی ادامه داد: اگر این دانشجو در مرحله کارشناسی وارد عرصه صنعت می شد بهطور قطع بعنوان یک نیروی کار متبحر و ارزان از شانس اشتغالزایی بالاتری برخوردار بود.
رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز دانشجویان در حالی مقاطع دانشگاهی را یکی پس از دیگری طی میکنند که فاقد مهارت فردی و اجتماعی در رشته خود هستند.
طهرانچی گفت: با وجودی که ایران بالاترین مشاغل معدنی را دارد و زمینه اشتغال آن بسیار فراهم است اما سالهای متمادی جوانان تمایلی به آموزش در رشته معدن نداشتند بهطوری که سال گذشته هیچ دانشجویی برای تحصیلات تکمیلی در رشته معدن ثبت نام نکرده بود.
وی از نبود دانشجو در رشته ریاضی و شیمی نیز خبر داد و افزود: بهطور قطع در سالهای آینده با مشکل جدی در مشاغل فنی و مهندسی مواجه خواهیم شد.
رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از آنجایی که سطح سواد نظری دانشجویان در دانشگاهها افزایش مییاید بنابراین مهاجران تحصیلکرده تنها در بخش پژوهش دانشگاههای خارج از کشور مشغول بهکارند و موفق به ورود به بازار کار دیگر کشورها نمی شوند.
محمدمهدی طهرانچی افزود: امروز جوانان ۱۴ تا ۲۱ سال نیازمند سه نوع تربیت تخصصی، اجتماعی و مهارتی هستند در حالی که تنها تربیت تخصصی آنها مورد توجه قرار گرفته است.
وی یادآور شد: در دوران قدیم از ۱۴ سالگی، پدران پسرها را برای تربیت اجتماعی و مهارتی به درون جامعه می بردند تا با واقعیت های بازار کار و اجتماع آشنا شوند.
انتهای پیام/