قباد نوری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ذوب ۲۴ اظهار کرد: با توجه به اینکه رویکرد صنایع برای تولید محصولات بیشتر از پساب است، بنابراین اکنون نبود پساب خود به معضل مهمی برای صنایع استان تبدیل شده است.
وی بیان کرد: در سطح کشور و جهان مصرف آب در صنایع اصفهان نسبت به استاندارد قابل قبول است.
نوری گفت: بر اساس آمارها مجموع مصرف آب در بخش صنعت کشور حدود ۴ درصد است و بقیه مربوط به آشامیدنی و کشاورزی است، بنابراین صرفه جویی در این ۲ بخش ملموستر از صنعت خواهد بود.
مشاور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، افزود: واحدهای صنعتی قدیمی در استان ۳۲ میلیون متر مکعب در سال حقابه داشتند که اکنون این عدد به ۱۴ میلیون متر مکعب رسیده است، بنابراین افزون بر ۵۰ درصد صرفه جویی آب دراین بخش اتفاق افتاده است.
به گفته وی، انتقال آب ازخلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی میتواند فشار برداشتها از زاینده رود را کم کند که البته راهکاری بلند مدت و زمان بر است.
نوری ادامه داد: نکته مهم این است که برخی صنایع از جمله مواد غذایی در هر صورت نیازمند مصرف آب آشامیدنی هستند، همچنین توجه به نیاز آشامیدنی افزون بر ۲۷۵ هزار نفر نیروی فعال در بخش صنعت نیز ضروری است.
وی به اشتغال ایجاد شده در بخش صنعت اصفهان اشاره و بیان کرد: این رویکرد که فشار تنها روی صنعت باشد عادلانه نیست.
نوری صرفه جویی در مصرف آب از سوی همه ذینعان زایندهرود و منابع آبی دیگر استان را راهکار دیگر مدیریت این چالش بر شمرد.
مشاور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با بیان اینکه در دهه اخیر میزان مصرف آب در بخش صنعت با برنامه ریزیهای صورت گرفته بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، افزود: میزان مصرف کل استان در برداشت از زایندهرود سه هزار میلیون مترمکعب بوده که در این میان سهم صنعت تنها ۱۳۰ میلیون متر مکعب است.
قباد نوری ادامه داد: برنامه ریزی بخش صنعت اصفهان صرفه جویی ۵۳ میلیون مترمکعبی در مصرف آب است.
انتهای پیام/