به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، برنامه احداث نیروگاه شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی بر اساس تفاهمنامه وزارتخانه های صمت و نیرو برای ایجاد ۱۰هزار مگاوات ظرفیت تولید برق اجرایی می شود که راهبری آن برعهده ایمیدرو قرار دارد.
حسام مقدمعلی معاون ایمیدرو در این باره گفت: تا سال گذشته افزون بر ۱۶۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در راستای تفاهمنامه فوق ایجاد شده و امسال ظرفیت نیروگاه هایی که با سرمایه گذاری شرکت های معدنی و صنایع ساخته می شوند به بیش از ۲هزار مگاوات می رسد.
وی یادآور شد: طبق همان تفاهمنامه مقرر شده برق نیروگاه هایی که بدین روش در کشور راه اندازی می شوند، برای بخش های صنعتی و معدنی مصرف شوند. به گفته مقدمعلی، اکنون ۸۹۰مگاوات ظرفیت نیروگاهی ایجاد شده داریم که موضوع تامین گاز آن ها حل نشده است.
معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو در پاسخ به سوالی درباره نحوه تامین مالی طرح های توسعه گفت: شرایط بانک ها و صندوق توسعه ملی به گونه ای نیست که بتوان تمامی سرمایه مورد نیاز را از داخل کشور تامین کرد بلکه باید بتوان از فاینانس و منابع خارجی در جهت تحقق اهداف توسعه ای، بهره برد.
وی درباره به چشم انداز توسعه معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: طرح های جامع فولاد، مس، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، زغالسنگ و … با همکاری تشکل ها، استادن دانشگاه و سایر نهادهای مرتبط طراحی و تدوین شده اند.
مقدمعلی تاکید کرد: این برنامه های کلان بر اساس توانمندهای کشور پی ریزی شده و قابل تحقق هستند با اینحال نیاز است که چالش های اصلی همچون انرژی و تامین مالی آن ها برطرف شوند.