به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، مهدی دوستی عصر چهارشنبه در نشست با اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور، با اشاره به توسعه قابل قبول صنعت فولاد در کشور، اظهار کرد: تعریف زنجیره ارزش براساس مزیتهای نسبیِ موجود مدلی موفق برای توسعه صنعتی در کشور است و در این مدل، دولت باید به عنوان هماهنگکننده و حمایتکننده ایفای نقش کند.
وی، با تاکید بر ضرورت انجام هماهنگسازی میان قوانین، ظرفیتها و زیرساختهای سختافزاری و نرم افزاریِ موجود با محوریتِ دولت، افزود: ایفای دقیقِ این نقش میتواند اتفاقی بزرگ در صنعت و راه حل بسیاری از مشکلات باشد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، با اشاره به «مدل توسعه ژاپن» و هدایتِ حمایتهای دولتیِ این کشور بعد از جنگ جهانی دوم به سمت صنعت فولاد، گفت: حمایتهای دولتی در ژاپن، موجب تولیدِ فولاد ارزان قیمت و توسعه صنعت کشتیسازی و اتومبیلسازی شد اما در کشور ما حمایتها و مزیتهای نسبی در حلقه نخست زنجیره ارزش صنایع بالادست متمرکز میشود و صنایع پایین دست نمیتوانند از این مزیتها برخوردار شوند.
دوستی، سهم صنعت فولاد از مصرف منابع گازیِ کشور را پنج درصد دانست و اضافهکرد: تولید بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد با این سهم کم از مصرف گاز، کار بزرگی است اما با این وجود به صنایع فولادی پیشنهاد میکنیم در راستای پایدارسازی انرژی خودشان به استحصال از میادین گازی ورود داشته باشد.
وی ادامه داد: استان هرمزگان دارای ۷۲ ساختار گازی است که در ۲۰ ساختار از این تعداد عملیات اکتشافی انجام شده که در ۱۰ ساختار به گاز رسیدهاند؛ از این رو آمادگی داریم بخشی از این میادین از جمله میدان گازی چیروییه را در اختیار فولادیها قرار دهیم البته برای ایجاد اطمینان لازم است ضمانتهای حقوقی محکم بین دولت و صنعت رد و بدل شود.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، با اشاره به اینکه استان هرمزگان دارای ۲.۵ میلیارد دلار کشتی در صف اسکراپ است، گفت: برای حل بخشی از ناترازی انرژی در صنعت فولاد، پیشنهاد می کنیم در زنجیره ی قراضهها و اسکراپ نیز ورود کنند؛چرا که آمادگی اعطای مجوزها و حمایتهای ویژه در این بخش وجود دارد.
وی با اشاره به اختصاص بودجه ۱۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه ریلی هرمزگان از احداث بندر نسل سه در شهرستان بندرلنگه خبر داد و تاکید کرد: برای این بندر سه هزار هکتار زمین در پسکرانه درنظر گرفته شده تا تولید در بندر و نزدیک ترین نقطه به مبادی صادرات و واردات شکل بگیرد، از این رو در این بندر جدید هم آمادگی داریم کار مشترکی با فولادیها انجام دهیم.
دوستی در پایان خاطرنشان کرد: طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی استان هرمزگان سه فصل متمادی است که به عنوان امنترین استان برای سرمایهگذاری معرفی میشود و امنیت محیط سرمایه گذاری امتیاز مهم و فرصتی مناسب برای تمامی سرمایه گذاران است.
سرمایهگذاری فولادی، هرمزگان را به قطب نخست تولید فولاد در کشور تبدیل میکند
رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور نیز با قدردانی از نگاه بلند استاندار هرمزگان به توسعه در صنعت فولاد، گفت: با سرمایهگذاریهای انجام شده، هرمزگان در سالهای آینده به قطب نخست تولید فولاد در کشور تبدیل خواهد شد.
بهرام سبحانی، با بیان اینکه تولید فعلی فولاد کشور ۳۳ میلیون تن است، افزود: ۱۸ میلیون تن از تولیداتِ کشور به مصرف کشور میرسد و باقیِ تولیدات نیز صرف بازارهای صادراتی میشود که این نسبت نشان میدهد که از این پس، توسعه فولادی باید منطبق بر بازارهای صادراتی باشد.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد در سیاستورزیها و تصمیمگیریهایی که برای حوزه فولاد انجام میشود، منطقِ بیشتری حاکم شود و با استفاده از تکنولوژیهای نوین محدودیتهای انرژی را به حداقل برسانیم.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/