به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، سید شمس الدین حسینی نماینده مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه سیزدهمین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران با نگاهی به بازار بیان کرد: یکی از موضوعاتی که با آن مواجه هستیم مسئله حمایت، قیمت و دخالت است. حمایت از چه کسانی و چگونه سوال پیش روی ما است.
وی ادامه داد: در موضوع قیمتگذاری هر کسی دوست دارد مواد اولیه با ارزان و با ثبات قیمت تهیه کند اما وقتی که به حلقه خودش میرسد متوجه میشود قیمت گذاری دستوری قدرت تصمیم گیری را کاهش و دولت را هم با چالشهایی همراه میکند.
«ما قبول داریم تجربه دنیا نسبت به حمایت و قیمت گذاری فعالانه بوده و دخالت می کند اما چطور این دخالت انجام می شود؟»
به گفته حسینی، مدیریت شناور بازار ارزی دخالت بازاری است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: چاره ای نیست که در هر رویداد و فصل برخی از این مسائل را تعیین تکلیف کنیم زیرا در سه دهه اخیر این تعیین تکلیف ها انجام نشده اگر نتوانیم این کار انجامدهیم به نتیجه دلخواه دست نخواهیم یافت.
وی ادامه داد: فولاد یک صنعت مادر است و در بحث اشتغال و ارزش افزوده مسئله کلیدی است.
«باید در صنعت فولاد شاهد رشد متوازن باشیم. اگر بخواهیم در ۱۴۰۴ به میزان ۵۵ میلیون تن فولاد تولیدکنیم ظرفیت حمل و نقل متناسب با آن شکل نگرفته است.»
حسینی تصریح کرد: صنعت فولاد از تغییراتی جهانی اثر می گیرد و امروز در رتبه دهم جهانی قرار داریم. امروز در بخش صادرات در رده بیستم جهان قرار داریم.
سهم ایران در تجارت جهانی فولاد کمتر از یک درصد است.
وی ادامه داد: در بحث فولاد پیش بینی آن است که تقاضا ۳۱ درصد با روند موجود رشد پیدا کند
چهت گیری اقتصاد چین، وجود مازار در کشورهایی مثل چین، روسیه، هند، تدوام جنگ در اوکراین، تعهد بین المللی تولید بدون کربن و… از موارد اثر گذار بر صنعت فولاد در سطح جهانی است.
به گفته حسینی، ما در اقتصاد ایران ضمن توجه به تحولات جهانی باید تمرکز بیشتری بر موضوعات اقتصادی خودمان داشته باشیم. ما در دهه گذشته با نرخ رشد کمتر از ۱.۵ درصد بوده است اگر نتوانیم تقاضا را در کشور فعال کنیم، آینده ما سخت تر خواهد بود.
در دوره ۱۳۸۶ -۱۴۰۱ متوسط نرخ رشد در بخش اقتصادی و معدن منفی بود.
نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از مشکلات ما در صنعت فولاد تشکیل سرمایه است.
در مجموع روند سرمایه گذاری نه تنها مطلوب نبوده بلکه نگران کننده است. یکی از دغدغه های ما این است که سرمایه گذاری های بخش دولت هم تحت فشار است.
وی ادامه داد: رشد بخش ساختمان از رشد اندک اقتصاد هم عقب مانده است.
حسینی بیان کرد: پیش بینی های صورت گرفته نشان می دهد، به ازای هر یک درصد افزایش در درآمد سرانه به میزان ۱.۱ درصد مصرف فولاد جهان افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: ما در حوزه زیرساخت ها به ویژه آب، تامین مواد اولیه و تولید محصولات با ارزش افزوده نیازمند سرمایه گذاری هستیم.
حسینی تاکید کرد: دشواری در تامین مواد اولیه، نا کارآمدی نظام قیمت گذاری، کمبود سرمایه گذاری، ریسک تامین برق ، تورم و نوسانات نرخ ارز و اهمیت سیاست های دولت در توسعه از عوامل موثر بر صنعت فولاد ایران است.
انتهای پیام/
کد خبر: 2021801
در سیزدهمین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران با نگاهی به بازار مطرح شد:
تشکیل سرمایه مهمترین مشکل در صنعت فولاد
سید شمس الدین حسینی نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است، تشکیل سرمایه مهمترین مشکل در صنعت فولاد ایران است.