به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، امین صفری با اشاره به میزان ذخایر سنگ آهن در کشور اظهار کرد: برای تحقق افق ۱۴۰۴ با کاهش ذخایر مواجه هستیم بنابراین شرکت توسعه معادن و فلزات بحث اکتشاف را به عنوان یک محور اصلی در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه متأسفانه در بحث اکتشاف، معضلات قانونی و محدودیتهای مهندسی در کشور وجود دارد، افزود: از جمله این چالشها میتوان به بلوکه شدن محدودههای معدنی توسط برخی از بخشها مثل سازمان انرژی اتمی، سازمان زمین شناسی و حتی ایمیدرو به دلایل قانونی اشاره کرد.
وی ادامه داد: با این محدودیت ها و بلوکه شدن حتی اگر خود سازمانها و شرکتها نیز بخواهند کار اکتشافی انجام دهند با مشکلات قانونی مواجه میشوند چون فرآیندها خیلی کند و سخت پیش میرود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با بیان اینکه بخش عمده ای از صفحه ها و محدوده های کشور به دلایل محیط زیستی و منابع طبیعی و سازمان انرژی اتمی قابل کار نیست، گفت: از طرفی به لحاظ فناوری و دانش فنی در حوزه اکتشاف فاصله ما با دنیا به مرور زیاد می شود و واقعیت این است که روش های نوین در اکتشاف آمده است. از ابزار و تجهیزات بسیار جدید چه در حوزه ژئوفیزیک، حفاری و یا در حوزه آنالیزهای مواد معدنی، در حوزه تحلیل های زمین شناسی استفاده می شود.
وی افزود: فاصله دانش فنی وقتی زیاد میشود، امکان کشف ذخایر کاهش پیدا میکند و ریسک سرمایه گذاری در بخش اکتشاف بالا میرود و در مجموع آن اتفاقی که باید به عنوان انقلاب معدنی در کشور بیفتد، محقق نمیشود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به اقدامات این شرکت برای واردات تجهیزات حفاری گفت: ما شرکتهای تخصصی را صرفاً برای اکتشاف تأسیس کردیم، همچنین در حوزه حفاری نیروی انسانی را در حوزه مختلف آموزش دادیم و سعی کردیم از متخصصان اکتشاف با عناوین شوراهای اکتشاف یا کمیتههای اکتشافی استفاده کنیم.
وی به افزایش ذخایر سنگ آهن در غرب کشور اشاره کرد و افزود: در حوزه سنگ آهن در غرب کشور در صبانور ذخایر خوبی داشتیم، این ذخایر بین ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش پیدا میکند همچنین در حوزه جنوب شرق کشور، در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی محدودههای اکتشافی را آغاز کردیم که امیدواریم نتایج خوبی را ظرف یکی دو سال آینده بهدست آوریم.
صفری ادامه داد: با توجه به ذخایر اکتشافی که انجام شده است، ذخایر سنگ آهن ما بیش از ۱۰۰ میلیون تن افزایش پیدا میکند. زنجیره صبانور در حوزه سنگ آهن و فولاد هم در کنسانتره، گندله اسفنجی و شمش افزایش پیدا میکند.
وی با تاکید بر اینکه حوزه اکتشاف هم ریسک پذیر است و هم زمانبر، گفت: این طور نیست که محدودهها انتخاب شوند و سریع به نتیجه برسند، در نتیجه هم باید تحمل داشته باشیم و هم راههایی را برای ارتقای فناوری و دانش فنی ایجاد کنیم که متأسفانه اکنون این امکان وجود ندارد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات افزود: در حوزه مس و طلا در جنوب شرق کشور کار میکنیم که در نتیجه آنها باید کمی صبر کنیم، امیدواریم ظرف یکی دو سال آینده نتایج خوبی داشته باشیم.
وی همچنین به عمق اکتشافات اشاره کرد و افزود: ماشین آلات فرسوده هستند، و دانش فنی متخصصان کمی مربوط به ۳۰ سال پیش است و دانشگاههایمان همچنان به روز نیستند. باید متخصصان بروند و معادن بزرگ و روشهای اکتشافی دنیا را ببینند تا این فاصله کم شود.
انتهای پیام/