به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، به نقل از انجمن سنگ آهن ایران، اردشیر سعدمحمدی در هشتمین کنفرانس بینالمللی استیل پرایس اظهار کرد: سهم خاورمیانه از تقاضای فولاد برخلاف تولید آن کاهشی بود و از ۳.۷ درصد در سال ۲۰۱۰ به حدود ۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ رسید. چین اروپا و ترکیه که از بزرگترین صادرکنندگان فولاد به حساب میآیند خود دربین وارد کنندگان فولاد جهان نیز قرار دارند.
وی افزود: چین همواره در یک دهه گذشته مهمترین تولید کننده فولاد بوده است. سهم این کشور از ۴۴.۵ درصد در سال ۲۰۱۰ به ۵۶.۷ درصد در ۲۰۲۰ افزایش یافته.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در مورد روشهای تولید فولاد در ایران تاکید کرد: اگر تغییری در تولید ایجاد نکنیم از بازار فولاد دنیا عقب میمانیم. تغییر تکنیک یکی از نقاطی است که در تجارت آینده باید توجه کنیم. اگر به تغییر تکنیک توجه نکنیم بازار آینده را ازدست میدهیم. فقط عدد و رقم تولید مدنظر نیست بلکه کیفیت و نوع محصول نیز مطمع نظر است.
وی با اشاره به اینکه مصرف میزان سرانه فولاد ما درحال کاهش است، ابراز داشت: این کاهش نشانه دهنده ازدست رفتن بازار داخلی است. امروز در دنیا تقریبا مصرف انرژی ۳۹ درصدش از نفت تامین میشود.
سعدمحمدی با اشاره به اینکه ما در کشور وانادیوم، تیتان، کروم و منگنز داریم که در تولید فولاد آلیاژی میتوان استفاده کرد، تاکید کرد: رفتن به سمت فولادهای آلیاژی یک ضرورت است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرار است در بازار بینالملل حضور داشته باشیم باید شاخصهای توسعه را بررسی کنیم. برای این امر لازم است یک تیم تخصصی ورود کرده و برنامهریزی کند.
انتهای پیام/