محمدرضا حیدری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴ اظهار کرد: آهن و فولاد از جمله صنایع مادر و اساسی هستند که اگر از مدل تولید، تامین ارزش افزوده و بازاریابی صحیح و زنجیره ارزش افقی و عمومی برخوردار باشند در کشور نقشه پیشران را خواهند داشت.
وی بیان کرد: منظور از زنجیره ارزش افقی و عمودی به اصطلاح صنایع بالادستی، میاندستی، کناردستی و پایین دستی است که با یک موتور تکنولوژی از سمت کوره بلند به احیای سیستم سرمایهبر عامل ایجاد اشتغالزایی و درآمدزایی میشود.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: بیش از ۵۰ سال در صنعت فولاد سابقه تولید داریم و درحالی مدعی تولید از صفر تا ۱۰۰ هستیم که طی دو تا سه سال اخیر و با آغاز تحریمها قیمت الکترودهای فولادی ۶ برابر افزایش یافت.
وی افزود: در عرصه تولید صنایع فولادی که از صنایع استراتژیک است، نباید نگاه ما وابسته باشد و باید بیش از پیش بومیسازی تکنولوژی و خلق ارزشها و برقراری رابطه معنادار بین فرادست و فرودست را برقرار کنیم.
حیدری با اشاره به اینکه صنایع فولادی از چابکی لازم برخوردار نیستند، گفت: در اصفهان به عنوان استانی صنعتی شاهد پیوند سیستمی بین صنایع فولادی با بدنه شهرستان نیستیم. وقتی کالاها وابستهتر، نفتیتر و انحصاریتر باشند و رابطه سیستمی و پیوند بین تودههای اقتصادی جامعه برقرار نباشد با ایجاد یک اختلال در شرایط اقتصادی مثل تحریم، زودتر از سایر استانها در معرض اختلال صنعتی و تجاری قرار میگیرد و از نرخ بیکاری بیشتری برخوردارند.
وی گفت: صنایع فولادی تنها با بومی سازی تکنولوژی، ایجاد زنجیره ارزش از بالا تا پایین دست، فرآوری، توانمندسازی جوامع محلی، تامین خدمات و بهبود تکنولوژی و خلق ارزشهای اجتماعی و ایجاد یک پیوند سیستمی بین نیروی انسانی و صنعت در راستای همافزایی میتوانند عامل شکوفایی و رشد اقتصادی شوند.
انتهای پیام/