به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴، امیر صباغ با اشاره به معاملات کشف پریمیوم در حوزه معدن و صنایع معدنی که در دوره های قبل اجرایی شد اظهار کرد: بخش عمده ای از محصولات عرضه شده توسط بازار و مشتریان جذب و خریداری شد.
وی افزود: یکی از روشهایی که شرکتها را قادر میسازد تا در افق میان مدت و بلند مدت برروی صادرات خود برنامه ریزی کننده، قراردادهای کشف پریمیوم در بورس کالا است.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو ادامه داد: بنابراین یکی از مزیتهای این مدل معاملات برای عرضه کننده برنامه ریزی برای بازار داخلی و صادراتی است و در مقابل مصرف کننده میتواند برای تامین خوراک بلند مدت خود برنامه ریزی داشته باشد.
وی با اشاره به احتمال قطعی برق در تابستان سال آینده گفت: این احتمال وجود دارد که سال آینده نیز محدودیت برق ادامه یابد و دلیلی بر کاهش تولید صنایع به ویژه صنعت فولاد خام کشور شود بنابراین کشف پریمیوم الگوی خوبی است که مشتریان بزرگ شمش فولاد از اکنون نیاز مواد اولیه خود را برای تابستان تامین کنند.
صباغ تصریح کرد: به نظر می رسد در تابستان آینده تقاضای مسکن ملی به تقاضای فولاد اضافه شود و میتوان انتظار رشد مصرف میلگرد را در داخل کشور داشته باشیم و در نتیجه تامین شمش در آن دوره آسان نخواهد بود.
وی با اشاره به عرضه شمش بلوم فولاد خوزستان در قالب کشف پریمیوم در روز شنبه ۱۶ بهمن ماه گفت: فولاد خوزستان شرکتی با صادرات عمده شمش فولاد است و باید بداند تقاضا در آینده چگونه خواهد بود تا از طریق قراردادهای بلند مدت در صورت عدم مشتری، برنامه ریزی صادرات خود را انجام دهد و بتواند در وقت تعیین شده محصولات خود را به دست مشتریان صادراتی در سایر کشورها برساند. از این رو عرضه پریمیوم هم برای مصرف کننده و هم تولیدکننده دارای مزیت است.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو در بخش پایانی صحبت های خود گفت: سایر شرکتهای فعال حوزه معدن و صنایع معدنی نیز مجاز به استفاده از این ابزار و قراردادهای بلند مدت در زنجیره خود هستند و به نظر میرسد بعد از فولاد خوزستان بسیاری از شرکتها نظیر چادرملو در حوزه کنسانتره و گندله یا تولیدکنندگان آهن اسفنجی و مس و آلومینیوم از این الگو استفاده خواهند کرد و تلاش خواهند کرد از طریق این الگو با مشتریان عمده خود قرارداد بلند برای سال آینده ببندند.
منبع: کالا خبر
انتهای پیام/