امیررضا نقش در گفتوگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری ذوب ۲۴ اظهار کرد: به دلیل بهرهمندی از انرژی ارزان قیمت با درخواستهای مکرر و مراجعات پی در پی فعالان اقتصادی برای افزایش ظرفیت و یا ایجاد واحدهای جدید ریختهگری، تولید بیلت و به ویژه واحدهای آلاینده وآببر مواجه هستیم که در نتیجه باعث ایراد خسارت به محیط زیست، به ویژه هوای کلانشهرهای کشور میشود.
وی اضافه کرد: یارانه غیر هدفمند انرژی سبب افزایش بیرویه مصرف گاز و برق و ایجاد آلایندگی و تغییر اقلیم شده است که نتیجه این امر در زمستان قطع گاز و برق صنایع بزرگ مانند صنایع سیمان و شهرکهای صنعتی و ایجاد خسارت کلان به اقتصاد کشور شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان از پیچیده کردن صادرات فرآوردههای نفتی به دلیل مظنون شدن ستاد پیشگیری از قاچاق سوخت، کالا و ارز به استفاده از مواد یارانهای در آنها و تحمیل هزینههای هنگفت به نظام اداری برای شناسایی و جلوگیری از صادرات مواد نفتی یارانهای اشاره کرد و گفت: تشکیل کارگروه تعیین ماهیت و استانداردسازی مواد نفتی با حداقل ۶ نفر نیرو در هر استان، عوامل اجرایی و نیروهای کنترل کننده گمرک شامل حراست و غیره، انجام آزمایشگاههای فراوان برای کنترل محتوای مواد نفتی و تحمیل هزینههای گزاف به تولید کننده، بهکارگیری چندین نفر در هر استان در مدیریت مبارزه با قاچاق سوخت، کالا و ارز از این جمله است.
نقش گفت: به دلیل یارانهای بودن سوخت نیروگاههای بخش خصوصی، صادرات برق توسط بخش خصوصی امکانپذیر نیست و به این وسیله راه توسعه و فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق و ایجاد اشتغال از این طریق در این صنعت را سد کردهاند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این به دلیل یارانهای بودن برق و ضعف بنیه مالی وزارت نیرو، ادارات برق مقادیر کلانی به بخش خصوصی که قبلا وارد این بخش شده است بدهکار است.
معاون اقتصادی استانداری اصفهان بیان کرد: شاهد گسترش قاچاق به ویژه در زمینه صادرات کالاهای یارانههای از جمله بنزین، گازوئیل، نهادههای دامی و یا صادرات کالاهایی که در تولید آنها کالای یارانهای بهکار گرفته شده مانند بیسکویت، شیرینی و غیره هستیم.
وی ادامه داد: حمایت از صنایع نوپا و خاص، حمایت از نیروی کار و یا کاهش هزینه آن برای کارفرمایان، کاهش سطح عمومی قیمتها، رقابتی کردن مصنوعی تولیدات داخلی، برقراری عدالت اجتماعی و توزیع متعادل درآمد و ثروت راهکارهای موجود است.
نقش اظهار داشت: نداشتن بودجه و تضعیف بنیه مالی کشور از طریق اعطای یارانه کور، انرژیهای سبز مانند انرژی خورشیدی و انرژی بادی را با قیمت دارای صرفه اقتصادی خریداری نمیکنند و در نتیجه مانع توسعه انرژی های سبز را میشوند و ایجاد اشتغال در این زمینه را محدود میکنند.
وی به ارائه راهکارها اشاره کرد و گفت: برنامهریزی لازم بهمنظور هدفمند سازی یارانهها و حذف یارانه های غیر ضروری و سرمایهگذاری در زمینههای مفید و مؤثر از جمله گسترش نظام فراگیر تامین اجتماعی تدوین و عملیاتی گردد.
انتهای پیام/